top of page
KNZB a b c diploma zwemmen

Wat is SuperSpetters?

SuperSpetters is dé zwemlesmethode van de KNZB, waarbij kinderen op een leuke manier goed leren zwemmen.

SuperSpetters is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Er wordt zwemles gegeven in kleine groepjes. Alle lesgevers zijn gediplomeerd en in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Elk kind ontvangt een persoonlijk zwemboek waar leuke verhaaltjes in staan en handige weetjes voor ouders.

De eerste zwemles is voor een kind vaak erg spannend. De SuperSpetters zwemlesmethode leert kinderen op een speelse en plezierige manier kennis maken met water. Vanaf het begin staat zelfredzaamheid voorop. Deze methode is onderscheidend ten opzichte van andere methodes door de materialen die gebruikt worden, doordat kinderen al snel starten met het aanleren van de borstcrawl en doordat deze methode kinderen direct opleidt tot en met het niveau van één diploma het NRZ C-diploma.

Binnen de zwemlessen staan de crawlslagen centraal en vinden we het belangrijk dat jouw kind klaar is voor onverwachte momenten in het water. Tijdens de zwemlessen werken we veel met materialen als zwembril, badmuts en zoomers (kleine flippers).

Eén Nationaal Zwemdiploma

Sinds 2023 werken KNZB en NRZ samen. De SuperSpetters zwemlesmethode zelf blijft bestaan. Ouders en zwemlesaanbieders zijn immers enthousiast over deze methode. Maar om ouders meer duidelijkheid te geven gaan we opleiden tot één landelijk Nationaal Zwemdiploma “het NRZ C-diploma.”

 

Met deze stap intensiveren de Nationale Raad Zwemveiligheid en de KNZB hun samenwerking en krijgen ouders meer zekerheid.

Samen met de zwembranche op weg naar meer duidelijkheid voor ouders, dat is waar het om gaat.

Inschrijven Superspetters en/of vragen

Opmerking: Door de sluiting in 2021 & 2022 is onze wachtlijst gestegen. De gemiddelde start leeftijd is tussen de 6 en 7 jaar. 

Uw gegevens worden alleen gebruikt voor het beantwoorden van uw vraag en/of bijhouden van onze wachtlijst. Gegevens worden niet gedeeld met anderen. Voor meer informatie over gegevensverwerking raadpleeg onze privacyverklaring. 

ZV Patrick respecteert en hecht veel waarde aan uw privacy.

Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Uw bericht is verstuurd. Wij nemen z.s.m. contact op

Superspetters

bottom of page